torstai 3. heinäkuuta 2014

Päivä 1 - Vastoinkäymisten kautta voittoon

   Viikon stressi takana!! Tarviiko hostelleissa lakanat? Miten rinkka säädetään? Minkälainen sää on Euroopassa? Miten rinkka pakataan tai MILLÄ? Mikä on matkabudjetti? Pysytäänkö terveinä?

   Päivää ennen lähtöä stressitasot räjähtivät, ja kaikki "huomenna" tehtävät hommat löivät vuoron perään vasten kasvoja. Kun jonkin asian muisti, niin unohtui samalla pari muuta, vain jotta ne voi taas muistaa myöhemmin. Selvittiin siitäkin ja päästiin nukkumaan kello 01.00... herätys olikin sitten 04.00.


   Aamuun varattiin 30 minuuttia aikaa laittaa kaikki valmiiksi ja loputkin tavarat rinkkoihin. Eipä meinannu riittää millään! Paniikinomainen edestakas juokseminen ja hermostunut tunnelma meinasi imeä spiritin iloisista matkaajista jo ennen kun etuovesta ulos päästiin. Aamun oli tarkoitus alkaa junamatkalla Suomen Turkuun(näin siis suunniteltiin ennen lippujen ostoa), mutta eipä se homma ihan niin yksinkertaisesti mennytkään. VR:n ratatöiden vuoksi juna ei kulkenut, mutta pääsimme korvaavalla bussilla. Emme vain tienneet mistä bussi lähtee. Helsingin keskusta on melko laaja käsite ja bussiin oli vieläpä vähän kiire, mutta onneksi Elina bongasi oikean bussin ennen kuin kerkesimme kävellä kampinkeskukseen asti. Bussimatka meni sujuvasti torkkuillessa ja pääsimme onnellisesti Tukholman laivaan.

   Hetken laivassa rauhoittumisen jälkeen kauan kaivattu aurinko sai meidät unohtamaan stressin kyllästämän aamun. Merikin oli sopivan rauhallinen.

Tukholmassa...

   Tämän illan aikana olemme oppineet paljon asioita matkustamisesta. Satama johon saavuimme oli eri kuin mihin luulimme saapuvamme. Itseasiassa se oli täysin toisella puolella kaupunkia ja kaikkea muuta paitsi kävelyetäisyydellä meidän määränpäästä. Onneksi kuitenkin metro oli lähellä ja tie sinne hyvin viitoitettu. Lipun ostostakin opimme, että "red" ei tarkoita punaista linjaa vaan "reduced prize" eli lasten lippua. Ystävällinen asematyöntekijä kuitenkin antoi anteeksi moisen virheen ja Elina sai kulkea lastenlipulla päärautatieasemalle. 

   Päärautatieaseman lipunmyynnissä pitkän jonotuksen jälkeen meille selvisi, että yöjunalla liikkuminen ei kuulu interrail lippuun vaan joudumme maksamaan hieman extraa. Seuraava juna olisi lähtenyt vasta aamulla. Elinan säästövimma laittoi asialle kampoihin ja teimme pikaisen päätöksen yöpyä Tukholmassa. 

   Edullisen hotellin löytäminen ei kuitenkaan ollut niin helppoa kuin kuvittelimme, sillä aseman nettiyhteys ei ollut kovin toimiva. Pätkivän yhteyden vuoksi hotellin varaus jäi jatkuvasti kesken ja meille jäi epäselväksi onko meillä huonetta vai ei. Ennen kuin Tommi kerkesi hajoittamaan puhelintaan, Elina soitti Omenahotellin asiakaspalveluun ja selvitti asian. Yhtäkkiä tajusimme, että junamatka olisikin tullut halvemmaksi kuin hotelli, joten palasimme lipunmyyntiin. Junassa kuitenkin oli sääntö, että samassa hytissä ei voi nukkua miehiä ja naisia. Junassa oli enää muutama paikka vapaana ja olisimme joutuneet eri hytteihin. Yhdessä hytissä on kolme sänkyä, joten saadaksemme nukkua samassa hytissä ostimme kolmannenkin sänkypaikan yhteishintaan 1125 kruunua (123e) eli vain 125 kruunua enemmän kuin hotelli olisi maksanut ja lisäksi pääsimme etenemään päivää nopeammin kohti etelän lämpöä.

   Juna oli vanha, mutta hytti oli kodikas ja kolmikerrossängyt pehmeitä. Hytissä oli pesumahdollisuudet ja suihkuunkin olisi päässyt. Uni maistui ja heräsimme virkeinä Malmön asemalta. 

T & E

---

*Pyrimme laittamaan päivän tapahtumat iltaisin teidän luettavaksi nettimahdollisuuksien mukaan.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti