lauantai 19. heinäkuuta 2014

Päivä 17 - Tuttuihin maisemiin

   Heräsimme jo 04:00 valmistautumaan pitkään matkaan Kölnistä Malmöön. Siirtyminen aamuyöstä hotellilta Kölnin juna-asemalle sai Elinan niskavillat pystyyn. Kadut olivat pimeitä ja herätimmekin kiinnostusta kadulla vastaan tulleeseen 4 hengen porukkaan. Tommi käski Elinaa pitämään pään kylmänä ja kävelemään ohi miesten katseista huolimatta. ( Tuli selväksi, että ainakaan yksinäisten naismatkaajien ei kannata aamuyöllä kuljeskella pimeitä puistoja Kölnin vanhassa kaupungissa.) Asemalle päästiin ja juna löydettiin, mutta niin oli löytänyt moni muukin. Ihmisiä oli ihan uskomaton määrä liikkeellä koko matkan Kölnistä aina Malmöseen asti. Jopa käytävillä seisominen oli välillä hankalaa. Matkalla oli myös mielenkiintoinen tapaus. Toppatakkinen (30astetta ainakin!!!) matkustaja napattiin viereisestämme vessasta ennen rajan ylitystä Tanskaan. Mieheltä kysyttiin lippua, jota ei ollut ja sen jälkeen passia, jota ei myöskään ollut. Mies poistettiin junasta virkavallan avulla ja vastaan tulleet poliisit nappasivat miehen laiturilla. Todennäköisesti kyseessä oli laiton maassaoleskelija. Junaan kuitenkin jäi hänen ystäviään, jotka kyynelehtivät koko loppumatkan. Meiltä ei ole tämän reissun aikana kysytty kertaakaan passia saatika tutkittu matkatavaroita. Junissa ei ole kiertänyt koirat eikä poliisit.


   Perillä Malmössä odotti reissumme paras hotelli, niin hintansa kuin laatunsa puolesta. Internet vaan ei toiminut ensimmäisen vuorokauden aikana ollenkaan. Hotellilta on asemalle matkaa noin 50 metriä. Huone on moderni ja todella tilava. Tämä on kuin asunto ilman keittiötä. Keittiön puuttuminenkaan ei haittaa, sillä erittäin kattava luomupitoinen aamupala kuuluu hintaan ja alakerrasta löytyy myös ravintolabaari ja pieni kauppa. Polkupyörät ja kuntosali kuuluvat myös ilmaisiin palveluihin. Illalla huomasimme, että huoneeseen on piilotettu erilaisia mielenkiintoisia tunnelmavalaistuksia. Suosittelemme pariskunnille. ;) Ihme, ettei Ranskassa ollut näitä.

Kävimme ilta-auringossa ruokkimassa yksinäistä satamasorsaa ja ihmettelemässä meressä lilluvia pieniä meduusoja. Matkat kotiin on jo varattuna ja olemme jo niin lähellä Suomea, että matkastressi on hävinnyt. Ajatukset suuntautuvat jo kotiin (Elinalla myös töihin, Tommilla ei kuulemma todellakaan.)

Pikkuinen meduusa veden pinnalla.




T & E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti