maanantai 21. heinäkuuta 2014

Päivä 19 - Laivaan

   Kuudelta pirisi herätyskello ja lähdimme levollisin mielin juna-asemalle, sillä olimme jo ostaneet liput etukäteen. Törmäsimme taas pohjoiseen junakulttuuriin ja matkasimme meille tuttuun tapaan metelin keskellä tuulettimien pauhatessa kohti Tukholmaa. Ranskan junissa ihmiset eivät hiiskuneet sanaakaan toisilleen ja lapsia hyssyteltiin. Mahtaa olla ranskalaiselle shokki matkata pohjoisen junissa.

   Tukholmassa tuli mitta täyteen Eurooppalaisesta vessabisnestä, kun ruokapaikan asiakkaanakin täytyy pulittaa 5 kruunua vessasta, joka ei ollut edes kovin siistissä kunnossa. Koska ruotsin vessat ovat unisex-mallia, täytyy vielä tuplasti jonottaakin raha kourassa ja jalat ristissä. Vessoja ei voi maksaa korteilla, joten pikaisellakin maassavierailijallakin täytyy olla aina paikallisia pikkupennosia taskunpohjalla. Olemme ihmetelleet miksi ihmisten luonnollisilla tarpeilla täytyy rahastaa.


   Emme ehtineet viettää Tukholmassa kuin muutaman tunnin, sillä laivamme lähti päiväaikaan. Olimme varanneet laivasta hytin, sillä laskimme että se tulee lopulta edullisemmaksi kuin yöpyä Tukholmassa, seilata lautalla ja junailla Turusta takaisin Helsinkiin.  Saimme hieman ( lue: hyvin) epäselvät ohjeet turisti-infosta siitä kuinka pääsemme oikeaan satamaan. Infoneiti neuvoi meidät (väärälle!) terminaalille jonne bussin piti lähteä suoraan aseman edestä. Tuloksettoman bussietsinnän jälkeen turvauduimme  kuitenkin metroverkostoon ja kyselimme vastaantulevalta ihmiseltä neuvoa. Tallink/Silja-laivan terminaali ei kuitenkaan ollut paikalliselle neuvojalle tuttu, ja olisimme tehneet mukavan 2km extralenkin helteisessä kesäsäässä rinkat selässä jos Tommi ei olisi muistanut että terminaali onkin toisessa suunnassa.  Täytyy todeta, että Tukholmasta ei jäänyt meille kovinkaan hyvät jälkifiilikset jatkuvan eksysissä olemisen vuoksi. Päädyimme kuitenkin onnellisesti laivaan. Saimme laivasta tilavan 2 hengen hytin laivan perästä.  Klo 17 moottorit pärähtivät käyntiin ja havahduimme nauttivamme mukavasta kokovartalohieronnasta. Hytti tärisi niin, että paikat meinasivat lentää hampaista. Tärinä oli kuitenkin vain hetkittäistä eikä häirinnyt kotimatkaamme. Nautimme kotimatkasta normaaliristeilyn tarjoamien viihdykkeiden parissa hillitysti, koska aamulla oli taas aikainen herätys. Huomenna heräämmekin Suomesta!

T & E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti