lauantai 5. heinäkuuta 2014

Päivä 3 - Bremen

   Aamu Hampurissa alkoi rauhallisissa merkeissä. Tarkoitus oli matkustaa tänään vain Bremeniin, joten mitään kiirettä ei tarvinut pitää. Junia liikkui 2 tunnissa, joten mitään tarkkaa aikataulua ei ollut. Kävimme hostellin aamupalalla, jossa ei ollut oikein mitään proteiinipitoista tarjolla, mutta se kai nyt on aika sama kun lomalla ollaan. Pääasia, että sai jotain murua rinnan alle. Aamupalan jälkeen kirjauduimme ulos hostellista ja jäimme hetkeksi rentoutumaan aulaan muiden reissaajien vaivaksi.

   Ilmat alkavat olemaan näillä leveysasteilla jo hyviä. Tänään mittari näytti 29 astetta ja aurinko paistoi lähes siniseltä taivaalta. Nyt alammekin jo olemaan sen verran kaukana tutuista ympäristöistä, että voimme alkaa hidastamaan matkustustahtia. Parin kolmen päivän pysähdyksiäkin voi tehdä jos mukava paikka löytyy. Pidemmän tauon tähtäämme kuitenkin Pariisiin, joka meitä molempia kiinnostaa eniten. Huomisesta taitaa tulla ensimmäinen reissuvapaa päivä, sillä aikomuksena on viettää Bremenissä 2 yötä. 

   Matka Bremeniin taittui yllätyksettömästi junan lattialla istuen ja perille päästyämme menimme suoraan Tourist Infoon hakemaan listaa hotelleista ja kaupungin karttaa. Ehkä tässä jotain on jo vähän kerennyt oppimaan miten asiat voi hoitaa stressittömämmin. Hotelliksi valikoitui IBIS, joka on hintaansa nähden erittäin laadukas. Otimme suoraan 2 yötä niin saa viettää yhden kokonaisen turistipäivän huomenna. Hotelli maksoi 88e yöltä. Ei paha ollenkaan.

   Kävimme hieman jo kiertämässä Bremeniä ja täytyy sanoa, että on kyllä aivan upea ja kaunis kaupunki. Keskellä kaupunkia kiemurtelee pitkän mallinen lampi ja sitä reunustava viihtyisä puistoalue. Vanhassa kaupungissa komeilee yli 1200 vuotta vanha St. Petrin tuomiokirkko, joka oli todella vaikuttava näky. Muutenkin Bremenin keskustassa on paljon erittäin vanhoja ja koristeellisia rakennuksia eri taideaikakausilta. Suosittelemme Bremeniä valokuvauskohteeksi ja tulemme sellaisen mahdollisesti itsekkin tänne tekemään.

   Parin tunnin kaupunkikierroksen jälkeen palasimme hotellille rauhoittumaan huomista varten. Huominen on vielä toistaiseksi auki mitä tehdään, mutta eiköhän me jotain hauskaa keksitä.

T & E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti