perjantai 4. heinäkuuta 2014

Päivä 2 - Tanskan läpi Hampuriin

   Heräsimme hyvin nukutun yön jälkeen Malmön päärautatieasemalta kello 06. Unet tulivat enemmän kuin tarpeeseen eilisen henkisesti ja fyysisestikin raskaan päivän jälkeen. Junan henkilökunta neuvoi poistumaan junasta viimeistään kello 07 ja niin me teimme. Kävimme hieman katselemassa Malmön miljöötä ja palasimme asemalle suunnittelemaan uutta päivää.

   Netti ja sähköpistoke löytyi Starbucks kahvilasta ja saatiin etsittyä hyvä hotelli Bremenistä Saksasta. Junayhteys selvisi myös ja lähdimme liikkeelle 10.33 Malmösta Kööpenhaminaan. Köpiksestä lähdimme lähes suoraan jatkamaan Hamburgiin Saksaan. Tanska jäi siis ikävä kyllä näkemättä täysin.

   Matka Hamburgiin olikin aika mielenkiintoinen. Ykkösluokassa matkustettiin, tosin lattialla istuen, sillä paikalippuja ei ollut enää saatavilla. Reppumatkaajia oli junassa useampiakin johtuen varmaankin Roskilden festareista. Epäselvän kuulutuksen jälkeen juna pysähtyi ja ihmiset lähtivät junasta. Seurasimme huulet pyöreinä ihmismassaa toiseen junaan joka lähti jatkamaan matkaa. Seuraavaksi tuli eteen lautta johon juna ajoi sisään ja taas ihmiset käskettiin pois junasta lautan yläkannelle. Noin tunnin lauttamatkan jälkeen saavuimme Saksaan ja saimme palata junaan, joka vei meidät Hampuriin.

   Ensivaikutelma Hampurista oli karu, ehkä koska asemarakennus jo itsessään oli melko rujon näköinen. Tommi kyllä tykkäsi, mutta Elina ei niinkään. Asemalta ulos päästyämme, ihmispaljous yllätti meidät. Kadulta löytyi monenlaista elämänmatkaajaa, jotka toivottivat meidät heti omalla tavallaan tervetulleiksi. Tarkoitus oli lähteä jatkamaan matkaa Bremeniin, mutta totuimme nopeasti kadun vilinään ja päätimme jäädä Hampuriin. Kuten saksamatkailuun kuuluu, kävimme oluella hostellin lähellä. Tarjoilija tosin pudisteli päätään närkästyneenä Elinan oluen juonnille (1cm! jeah!) ja Tommi sai lisää nautiskeltavaa.

   Hotellit olivat halpoja, mutta päädyimme hostelliin nimeltä Generator, joka on ihan rautatieaseman vieressä. Saimme oman private-huoneen eli ajaa lähes saman asian kuin hotelli. Pääsimme peseytymään kunnolla huoneen suihkussa. Illalla tuli kuitenkin ilmi se paras asia tässä hostellissa. Alakerrassa oli pienehkö baari, jossa oli live-esiintyjä ja mikä parasta, sinne oli pääsy vain hostellin asiakkailla eli tunnelma oli erittäin lämmin. Yritimme jatkaa huoneen varausta vielä yhdellä päivällä, mutta ikävä kyllä ensi yö oli täyteen buukattu ja joudumme jättämään hostellin.

T & E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti