tiistai 15. heinäkuuta 2014

Päivä 14 - Saksan mahtavat maisemat

   Kello pärähti soimaan ja raivokas pakkaaminen alkoi. Meillä oli tunti aikaa olla part dieun asemalla ostamassa lippuja junaan joka tuppaa täyttymään nopeasti. Aikaa ei siis ollut liikaa. Juna johon meidän oli pakko päästä lähti 08 ja asema aukeaa vasta 07. Meillä ei ollut tietoa pääsemmekö junaan vielä. Junassa oli TGV eli paikallinen pikajuna ja siitä syystä siihen oli pakko ostaa lippu. Interrail lippu ei yksistään käy. Jos emme pääsisi tähän junaan, myöhästyisimme junan vaihdosta Metzissä ja Kölnissä oleva hotellivarauksemme pitäisi perua ja olisimme kodittomia. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja olimme ostamassa lippua junaan 07.30. Juna oli melkoisen täynnä, mutta saimme vielä vierekkäiset paikat. Pientä sekoilua oli kun ihmeteltiin, että mistä juna lähtee. Ranskassa on sellainen outo piirre juna-asemilla, että junan lähtöraidetta ei ilmoiteta ennenkuin ihan viimetipassa. Pääsimme kuitenkin junaan ja matka jatkui jälleen. 

Lyonin metro. Siisti ja hyvin toimiva.
 
   Matka Metziin meni hienosti, mutta Metzissa vaihtojuna oli 40 minuuttia myöhässä niinpä valitsimme toisen reitin jossa oli pari vaihtoa enemmän. Odottelimme junassa seuraavaa vaihtopaikkaa nimeltään Bettembourg. Katselimme ikkunasta kuin kyseinen pitäjä liukui hallitsemattomasti ohitsemme junan pysähtymättä, mutta kaikki hyvin! Juna pyyhkikin suoraan seuraavaan vaihtopaikkaan Luxenbourgiin ja saimme vähän ylimääräistä aikaa. Luxenbourgista jatkoimme pienemmällä junalla kohti Trieriä jossa oli seuraava vaihto. Tällä etapilla kävi niin hauskasti, että konnari jäi vahingossa kyydistä toiseksi viimeisellä pysäkillä. Sinne jäi! Hah! Karma kosti hänelle heti nyrpeän käyttäytymisen matkustajia kohtaan. Me kuitenkin pääsimme onnellisesti perille ja vaihdoimme seuraavaan junaan. 

   Lahn-joen ympäristö olikin uskomattoman kaunista aluetta. Trier - koblenz välinen pätkä oli varsinkin näkemisen arvoinen. Pieniä kyliä toinen toisensa jälkeen. Linnoja, viinitiloja silmien kantamattomiin(lähes kokoajan), upeita kirkkoja ja kotoisia pikku kyliä joissa oli selvästi myös turismitoimintaa. Kaiken lisäksi kaikki tämä oli vuorattu vuorilla. Sanoisimme todellakin aarteeksi tuota seutua. Meitä kaduttaa suuresti, että olimme kerenneet varaamaan hotellin kölnistä. Olisimme ehdottomasti jääneet pyörimään tuolle alueelle pidemmäksi aikaa. Kuvan Treis-Karden on yksi pienistä kylistä/kaupungeista joita näimme Trier - Koblenz välillä. Muut kylät olivat pienempiä, mutta emme tajunneet ottaa kuvia ajoissa. Vuorien rinteet olivat täynnä viiniviljelmiä.

12 tuntia junassa, mutta onneksi näkymät olivat hienot.

    Pääsimme perille Kölniin ja vaikka Tommi taas muka tiesi missä hotelli oli niin hukkaan mentiin. Onni oli kuitenkin mukana, sillä kun keskustelimme suojatiellä, että mihin pitäisi suunnata niin edellä kävellyt nainen kääntyi ympäri ja kysyi selvällä suomenkielellä, että "Tarvittekos apua?"! Nainen oli matkalla samaan suuntaan kuin missä meidän hotelli oli niin mentiin samaa matkaa ja samalla hän hieman valaisi meitä siitä, että mihin kannattaa ainakin mennä: Kölnin tuomiokirkko, suklaamuseo, Roomamuseo(joka on rakennettu Rooman ajan lattiamosaiikin päälle), köysirata joen yli, eläintarha. Katsotaan mitä noista keretään toteuttamaan.

   Kävimme vielä illalla vähän katsomassa millaiselta seudulta hotelli osui tällä kertaa. Alue on todella hiljaista ja pääasiassa virastotaloja. Pienen kävelyn päässä kuitenkin alkoi keskusta, joten ihan tyytyväisiä ollaan. Hotelli on ainakin ensivaikutelmalta hyvä. Oikein mukava asiakaspalvelu ja hotellista löytyy ravintolan lisäksi oma baari. Katu menee taas läheltä, mutta meteli ei ole ollenkaan häiritsevä kunhan ikkunan pitää öisin kiinni.

T & E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti