tiistai 8. heinäkuuta 2014

Päivä 6 - Uusia tuttavia taistellessa Pariisin

   Herätys kello 07:00 ja aloimme etsiä hotellia Pariisista. Hintataso oli korkea, kuten vähän arveltiinkin. Etsittiin ensin Gare du Nord-aseman ympäristöstä ja kun hyvää ei meinannut löyty aloimme etsimään metroasemien ympäristöstä. Pitkän etsinnän tuloksena saimme varattua huoneen Crimée-metroaseman vierestä. Hotellin nimi oli Balladins Paris 19 ja hinta oli kaikkine veroineen ja kuluineen yhteensä 252e kolmelta yöltä. Nyt kun hotelli oli löytynyt pystyimme rauhoittumaan aamupalalle ja pakkaamiseen. 




   Aamupala oli yllättävän hyvä. Nutellaa on joka paikassa tarjolla, mutta täällä oli vielä suklaaströsseliäkin ja hedelmänonparelleja. Elina löysi myös piparkakkutaikinan makuista kakkua/leipää. Ihme kyllä, että etelän kansa pysyy hoikkana kun tämmöisiä aamupaloja on tarjolla. Mitähän Jutta sanoisi näistä? :) 


   Pakattuamme lähdimme astelemaan kohti asemaa. Edellispäivänä saamamme ensivaikutelma mureni. Eilen ihmisiä oli ilmeisesti huomattavasti enemmän liikkeellä kuin normaalisti, sillä nyt Amsterdam vaikutti jopa houkuttelevalta. Takaisin mennään melko varmasti. Jäi vähän harmittamaan, että oli näin pikainen käynti siellä. Nähtävää olisi ollut vaikka ja kuinka, mutta oikein mitään emme kerenneet tekemään. Eikä kelit suosineet sitä vähääkään.

   Seuraava etappi oli matka Pariisiin. Alunperin tarkoitus oli mennä Thalys-junalla pientä lisämaksua vastaan ja olisimme päässeet suoraan perille ilman vaihtoja, mutta junat olivat kaikki buukattu täyteen tältä päivältä. Oli siis mentävä normaalijunilla ja monella vaihdolla. Matka-aika venähti 3 tunnista vajaaseen 8 tuntiin ja vaihtoja tuli 4 kappaletta. Se tästä päivästä. :)



   Belgian Antwerpenissä oli vaihto. Huh kun oli hieno paikka. Jos ei olisi ollut hotellia pariisissa niin olisimme jääneet sinne. Juna-asema oli todella iso ja monessa kerroksessa(kuva ei anna oikeaa vaikutelmaa). Antwerpenista jatkoimme Lille Flandresiin jossa vaihdoimme junaa. Tapasimme 2 Amerikkalaista naista ja yhden Norjalaisen miesmatkaaja junassa. Kaikki meni suunnitelmien mukaan noin tunnin viimeisen vaihdon jälkeen. Hauskaa oli, mutta kun juna seuraavan kerran pysähtyi johonkin pikkukylään ja kaijuttimista kuului ranskaa, pienehköt ongelmat alkoi. Jos eräs ystävällinen nainen ei olisi meille tullut toitottamaan ranskaksi, että matka ei jatku tästä niin olisimme jääneet tyhjään junaan istumaan koko porukka. Olimme viimeiset junassa ja nainen tuli vartavasten meitä hakemaan arveltuaan, että olemme matkalla St Quentiniin. Juna oli siis mennyt rikki ja matkaa piti jatkaa bussilla. Seuraavan vaihdon vaihtoaika oli vain 6 minuuttia eli ainakin yhdestä vaihdosta myöhästyttiin varmasti, jonka piti tapahtua 18:09 St Quentinissa. Onneksi tämä vaihto oli viimeinen tällä etapilla. Viimeinen mahdollinen juna seuraavalta vaihtopaikalta pariisiin lähti 20:16 ja olimme bussissa matkalla paikalle kiertäen jokaisen pikkukunnan matkalla. Emme tienneet kuinka kauan matka kestäisi ja jos myöhästyisimme viimeisestä junasta, seuraava menisi vasta hieman ennen kuutta aamulla. Kerkesimme kuitenkin juuri ja juuri junaan joka lähti St Quentinista kohti Pariisia kello 19:13. Pariisiin saapuminen myöhästyi lopulta vain puolellatoista tunnilla. 

   Päästäksemme hotellille meidän täytyi kulkea juna-asemalta metrolla jokin matkaa. Metrokartan näkeminen sai melkein jalat lähtemään alta, mutta vaikka tunnelit olivatkin hieman sokkeloisia niin kaikki meni sulavasti. Yhden kerran vaihdoimme metroa välillä. Niitä menee monessa tasossa ristiin rastiin. Metrolla tulee liikuttua varmasti paljon täällä pyöriessä. Helsingin metrokartta on aika hupaisaa katseltavaa tämän kartan vierellä.



   Pääsimme hotellille ilman dilemmoja ja hotelli vaikutti ensisilmäyksellä aika hyvältä. Ensimmäinen kerros tosin on hieman lähellä kadun hälinää. Hotellin lähialueesta sai ehkä hieman levottoman kuvan, mutta aika näyttää onko näin.

Onko ehdotuksia mitä asioita käymme ihmettelemässä täällä oleskelun aikana? Eiffelin torni nyt tietenkin, mutta mitä muuta?


T & E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti