lauantai 5. heinäkuuta 2014

Päivä 4 - Kiertelyä Bremenissä

   Tänään oli matkustustauko ja univelkojen takaisin perintä. Elina nukahti eilen illalla jo todella hyvissä ajoin, mutta silti sai nukuttua aamuun asti. Yhteensä 15 tuntia!! Tommi taas kukkui yömyöhään venähtäneiden päikkäreiden takia. Aamulla Elinan lähtiessä aamupalalenkille Tommi jäi vielä lepäilemään vällyjen väliin.

   Päivemmällä lähdimme kiertelemään Bremenin keskustaa hieman enemmän. Kävimme eilen mainitsemassamme tuomionkirkossa sisällä ja kiipesimme 265 jyrkkää porrasta kirkon torniin, josta oli upeat maisemat kaupungin ylle. Kirkossa oli myös museo jossa oli nähtävillä kirkon historiaan liittyviä tavaroita. Ikivanhoja raamattuja, joista osa oli osittain palanut ja remontin yhteydessä kirkon lattian alta oli myös löydetty vanhoja hautoja joihin oli haudattu ilmeisesti pappeja tai muita tärkeitä ihmisiä korujen kera. Nämäkin löytyneet tavarat olivat esillä. Kaavuista hopeakoruihin. Lisäksi esillä oli ennen uskonpuhdistusta kirkon omistuksessa olleita hopea- ja kultaesineitä. Kaikki tämä ilmaiseksi lukuunottamatta torniin kiipeämistä josta jouduimme maksamaan 1e nuppia kohden.




   Loppu päivä meni rauhallisissa merkeissä. Auringosta (ja pikaisesta rankkasateesta) nauttien kiersimme  kaupunkia ja vietimme yhteistä aikaa. Ensiviikolle on luvattu eurooppaan sateita ja ukkosta, joten sateessa kävelyyn on hyvä tottua. Ikävä kyllä näin sateisina iltoina olisi kiva katsoa vaikka leffaa, mutta kaikki Saksan kanavat ovat dubanneet lähetykset. Onneksi tietokone tuli mukaan, että tulevaa reissua voi suunnitella vähän jo etukäteen.

T & E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti